in

De 7 meest duurzame kledingmerken van 2022

Er zijn steeds meer kledingmerken die zich richten op duurzaamheid en milieubescherming. Deze merken maken kleding van duurzame materialen en gebruiken milieuvriendelijke productiemethoden om de impact op het milieu te verminderen. Hier zijn zeven van de meest duurzame kledingmerken:

  1. Patagonia: Dit bekende outdoor kledingmerk maakt kleding van duurzame materialen, zoals gerecycled polyester en biologisch katoen. Het merk ondersteunt ook verschillende milieuprojecten en streeft naar een reductie van de CO2-uitstoot in de hele productieketen.
  2. Eileen Fisher: Dit kledingmerk richt zich op het maken van kleding van natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen en linnen. Het merk heeft ook een innovatief programma genaamd “Green Eileen”, waarmee klanten hun oude kleding kunnen inleveren voor recycling of resale.
  3. Reformation: Dit trendy kledingmerk maakt kleding van gerecycled materiaal, zoals oude kleding en kantoorpapier. Het merk streeft ernaar om hun water- en energieverbruik te verminderen en gebruikt milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen.
  4. Stella McCartney: Dit luxe kledingmerk is bekend om haar duurzame benadering van mode. Het merk maakt kleding van duurzame materialen, zoals biologisch katoen en linnen, en streeft ernaar om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen door innovatieve technologieƫn te gebruiken.
  5. H&M Conscious: H&M’s duurzame lijn, H&M Conscious, maakt kleding van duurzame materialen, zoals biologisch katoen en gerecycled polyester. Het merk streeft ernaar om hun milieuvriendelijke inspanningen te vergroten door te werken aan het verminderen van hun afval en het verminderen van hun CO2-uitstoot.
  6. Everlane: Dit kledingmerk maakt kleding van duurzame materialen, zoals biologisch katoen en Tencel, en streeft ernaar om transparant te zijn over hun productieketen. Het merk biedt ook een recyclingprogramma waarbij klanten hun oude kleding kunnen inleveren voor recycling.
  7. PACT: Dit kledingmerk maakt kleding van biologisch katoen en streeft ernaar om hun water- en energieverbruik te verminderen.

What do you think?

Written by admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzaamheid, wat is dat eigenlijk?

Duurzame voeding, wat is dat precies?