Yumeko biologisch & ecologisch warmwaterkruik

Deze warmwaterkruik is gemaakt van duurzaam, biologisch en fairtrade gecertificeerd natuurrubber. Het wordt op Sri Lanka gemaakt onder fairtrade omstandigheden en de extra premie die de boeren krijgen kan worden besteed aan verbeteringen voor de lokale gemeenschap, zoals waterleidingen of verlichting. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kruik niet gevuld wordt met kokend water, maar met heet kraanwater en dat de kruik niet meer dan twee derde van de inhoud bevat. De kruik is niet geschikt voor gebruik door baby’s en kinderen en na een jaar gebruik dient het product te worden vervangen.

Categorie:

Omschrijving

De Yumeko kruikzak is gemaakt van 100% biologisch fairtrade materiaal en is speciaal ontworpen om de warmte mild en langzaam door te laten. De bijbehorende standaard warmwaterkruik is gemaakt van duurzaam natuurrubber en is geproduceerd onder fairtrade omstandigheden op Sri Lanka. De rubber plantages worden duurzaam bewerkt en de boeren ontvangen een extra premie die ze kunnen besteden aan verbeteringen in hun leven, zoals waterleidingen of verlichting. De kruik heeft een afmeting van 26 cm x 20 cm x 10 mm en een inhoud van 2 liter.

Om veilig gebruik te garanderen, is het belangrijk om de kruik niet te vullen met kokend water, maar met heet kraanwater en de kruik niet verder dan 2/3 te vullen. Houd de kruik verticaal onder de kraan tijdens het vullen en laat zachtjes wat lucht ontsnappen voordat je de kruik afsluit.

Deze warmwaterkruik is niet geschikt voor gebruik door baby’s en kinderen.

What do you think?